perjantai 14. kesäkuuta 2013

Treasure, that is what you are, you're my golden star! ♥

Ludo tuli meidän tallillemme muistaakseni 23.12.2012. 

Ensimmäisen kerran pääsin ratsastamaan Ludolla 8.1.2013. Ihastuin Ludon luonteeseen jo karsinassa, sillä se oli niin seurallinen eikä olisi voinut tehdä koskaan kellekkään mitään pahaa! Tunnilla Ludo testaili minua pari kertaa, että kuinka hyvin siellä selässä pysytään, mutta silti se oli niiiin ihana!♥ Sillä oli aika huono kunto ja tasapaino vähän hukassa kaarteissa. Tunnilla harjoittelimme laukanvaihtoja puomien päällä ja kyllä se laukkakin hienosti vaihtui, sitten kun poni oli temppuiluitten jälkeen saatu laukkaan asti. Tunnin jälkeen Ludo oli ihan hikinen, joten hoidin sen hyvin! 

15.1. Ratsastin Ludolla toista kertaa. Menimme esteitä ja Ludo ei tehnyt mitään omia temppujaan. Pari kieltoa tuli, mutta hyvin selviydyttiin tunnista!

Laatu on mitä on, koska kuva on pysäytetty videosta
Tunnin jälkeen Ludo ei ollut enää läheskään yhtä hikinen kun ensimmäisen tuntimme jälkeen. Huomasi selvästi, että Ludon kunto oli parantunut!

Tuon kahden viikon aikana olin hoitanut Ludon jo kolmena päivänä + niillä kerroilla kun sillä ratsastin. Harjailin Ludoa ja putsailin sen varusteita.




22.1. Joka tunnin jälkeen toivoin Ludoa ja sain mennä sillä jo kolmatta kertaa peräkkäin. Tälläkertaa koulua. Tunnin aihetta en enää muista, eikä siltä tunnilta mitään materiaaliakaan ole. Näiden kolmen tunnin jälkeen oli pitkä tauko jollon en päässyt ratsastamaan Ludolla. Kävin kuitenkin hoitamassa sitä aina sillon kun olin tallilla ja kun oli aikaa. 

15.3. Ratsastin Ludolla rästitunnilla, jossa tehtävänä oli puomirata ja tarkoituksena oli harjoitella tiukkojen teiden ratsastamista ja saada laukanvaihdot puomien päällä tehtyä. Tunti oli meille Ludon kanssa vähän vaikea. JAMIV-blogista löytää myös videomateriaalia tunnista.

23.3. Oli hoitajakokous, jolloin virallisesti aloitin Ludon hoidon perjantaisin. Olin Ludon ainut hoitaja ja sen takia hoidin sen usein myös tiistaisin, mutta kun hoidin tiistaisin jo Maijaa, en virallisesti voinut ottaa Ludoa hoitsuksi myös tiistaina. Olen täällä blogissa joskus tehnyt päivätallillavideon perjantaista. Se on hyvä esimerkki siitä mitä tein usein Ludon kanssa. Paina tätä linkkiä niin pääset katsomaan videon.






23.4. Menin seuraavan kerran Ludolla kavalettejä. Tämä kerta oli meidän viides kerta yhdessä. Tästäkin tunnista löytyy postaus ja videokooste. Postaukseen pääsee painamalla tästä. Tunti ei mennyt aivan täydellisesti. Ludo oli ollut noin viikon sairaslomalla ja en ollut pitkään aikaan päässyt sillä ratsastamaan. Aina ei kuitenkaan voi mennä täydellisesti, joskus pitää olla myös huonompia päiviä!



30.5. Pitkän Raulilla ratsastus kauden jälkeen sain Ludon koulutunnille. Vastalaukat oli aiheena ja tunti oli aivan huippu!♥ Tunti oli paras pitkiin aikoihin ja Ludolla ja minulla synkkasi jo tosi hyvin!


7.6. Olikin pesupäivä. En ollut koskaan aiemmin pessyt Ludoa, eikä mulla ollut mitään hajua millanen se on pestessä. Ensin me varmaan molemmat vähän jännitettiin tilannetta, mutta heti kun molemmat rentouduttiin kaikki sujui hyvin! Ludo nautti selvästi vedestä tosi paljon! Olisin halunnut päästä uittamaan sitä joskus! Se varmasti olisi tykännyt siitä!♥



11.6. Oli viimeinen kerta kun ratsastin Ludolla. Se oli paras tunti sillä ihanalla pikku otuksella!♥ Sain Ludon hyvin avuille ja vaikka tunnin tehtävä ei ollutkaan niin mieluinen tykkäsin tunnista silti! Aina kun ratsastin Ludolla tulin tosi iloseks, vaikka aina ei edes mennyt kovin hyvin! Kuvia ja videota tästä tunnista saan jossainvaiheessa Heliltä (kiitos!)


Keskiviikkona 12.6.2013 sain viestin, että Ludon omistajat tulevat hakemaan sen huomenna. Tiesin koko ajan, että Ludo saattaa lähteä koska vaan pois, mutta ei sitä jotenkin tajunnut. Sitten kun se oikeasti tapahtuu se tuntuu ihan hirveeltä! Siitä tuli alle puolenvuoden aikana mulle tosi tärkee!♥ Lähdin illalla kahdeksan aikaan vielä Ludoa katsomaan. Siellä se söi iltaruokaansa onnellisena.



Hyvää matkaa rakas! ♥
Ludo opetti mulle paljon! Ludolla ratsastaessa opin varsinkin pohkeella ratsastuksen. Ludo on hyvin tarkka ja sitä pitää ratsastaa hyvin jaloilla. Varsinkin ulkopohje oli aina muistettava tai muuten oltiinkin toisellapuolella kenttää kavereiden luona. Ludo on hyvin itseppäinen ja ratsastuskousta se lähti varmaankin sen takia, että pienemmät ja osaamattomammat eivät pärjänneet Ludolle ja sen temppuiluille. Ludo saattoi karsinassaq joskus potkia tai olla pahalla päällä. Minulla siitä ei kuitenkaan ole kokemusta, koska Ludo ei tehnyt koskaan mitään sellaista mulle! Näin kyllä itse, että se joskus teki niin muille, mutta se ei tehnyt mulle koskaan mitään sellaista. En tarkkaan tiedä miksi se ei minulle niin koskaan tehnyt, mutta voisin väittää että se saattoi johtua siitä, että luotin Ludoon niin paljon ja Ludo varmasti tunnisti minut ja luotti minuun. Olin sen kanssa niin paljon ja olin sen ainut hoitaja.

Nyt toivon vain, että Ludo sai maailman parhaimmat omistajat ja saa elää loppuelämänsä onnellisena! En tiedä yhtään minne Ludo lähti, mutta olisi ihana päästä sitä vielä joskus tapaamaan!♥ Jos Ludo sai yksityiset omistajat se toivottavasti on onnellisempi, kuin mitä olisi ratsastuskoulussa ollut! Olen onnellinen, että olen saanut oppia ja elää sen ponin kanssa 156 päivää!♥ Sinua tulee ikävä Wawrzynek!♥ :'(

♥: Anna

11 kommenttia:

  1. Voi apua Anna !! Tää oli ihan älyttömän ihana postaus <3 mää oon ihan sanaton, tää on vaan niin ihana ja te olitte huikee pari ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Mää halusin panostaa tähän postaukseen kunnolla ja hyvä jos onnistuin!

      Poista
    2. No onnistuit todellakin ! <3

      Poista
  2. Ihanan koskettava postaus, oli tosi lähellä etten itkeny :/ Sulla on varmaa ihan kauhee ikävä jo nyt.. Voimia!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa saada tällästä kommenttia!<3 Ikävä on kova, mutta sen kanssa pitää vaan elää! :( Se helpottaa sitten joskus!:)

    VastaaPoista
  4. Ludo oli oikeesti mahtava pieni poni, suurella sydämellä varustettu <3 ite ehin mennä sillä kerran, maastossa ja silloin se oli ihana <3 Jos se ois jäänyt, oisin alkanut sitä keskiviikkoisin hoitamaan </3 Mullakin on ikävä sitä ponia, oli perjantaina kamala katsoa tyhjää karsinaa :c Postaukses oli niiiiin koskettava, oot taitava kirjottaan c:

    ps. haastoin sut ! rosepowder.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni varmasti tykkäs Ludosta!<3 Ja sillä ponilla oli kyllä persoonaa!<3 Kiitos paljon ja teen haasteen huomenna! :)

      Poista
  5. Te olitte tosi ihana pari♥ Jaksamisia sulle ja toivottavasti pääset näkemään sitä vielä joskus tulevaisuudessa sen uusien omistajien luona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Niinpä! Se olis niin ihanaa, jos se myytäis tänne lähelle joillekkin ihanille omistajille ja pääsisin kattoon sitä usein! <3

      Poista
  6. Mulla on niin ihana tota rakasta ponia. Olin silloin itse ponitalutuksessa siis 2012 ja muut ei uskaltautunut nouseen edes sen selkään mutta minä sitten menin sinne sillä oli niin ihana mennä :-) Ymmärrän kuinka paljon sulla on ikävä tota ponia.;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ludolla oli todella ihana aina mennä! Moni pelkäsi sitä varsinkin hoitaessa, mutta kiva kuulla, että olet tykännyt Ludosta ja uskaltanut mennä sillä. Paljon on ikävä Ludoa, mutta onneksi muistot säilyy ikuisesti! <3 :)

      Poista