maanantai 25. elokuuta 2014

Tuntsarit


Tätä reissua on odotettu! Nimittäin tuntiratsastajien mestaruuskilpailuja, jotka järjestettiin 31-3.8 Lahden Takkussa. Keskiviikko oli pakkauspäivä. Lähdimme Immin kanssa jo aamu kymmenen aikoihin käymään kaupassa ja pyörähdettiin Horzella. Haettiin subit ja mentiin syömään niitä tallille. Auttelimme ja pakkailimme hieman tallilla. Päivä meni todella nopeasti. Lähtö Lahteen oli vasta torstaina, joten olimme Immin, Roosiksen, Helun ja Nooran kanssa tallilla yötä asuntovaunussa. En ole ennen nukkunut tallilla ja oli aika mukavaa nukahtaa ja herätä siihen, että ikkunasta näkyy hevosia. 

Torstai aamuna kävimme Immillä nopeasti suihkussa. Kävimme vielä uudestaan kaupassa, koska ruokaa tarvii paljon neljäksi päiväksi. Puoli yhden aikaan lähdimme kahden asuntovaunun kanssa kohti Lahtea. Ei ehditty montaa minuuttia ajaa, kun alkoi jäätävä sade ja ukkonen. Sade vaan yltyi ja yltyi. Eteen ei nähnyt metriäkään ja ukkonen oli täysin päällä. Jouduttiin ajamaan 20-30km/h moottoritiellä, koska tie tulvi. Ajoimme samaan suuntaan mihin sade meni, joten päätimme pysähtyä ABC:llä. Sade hiipui ja pääsimme ajamaan loppumatkan paremmassa säässä. Järkyttävän ilman vuoksi meillä meni melkein neljä tuntia matkaan.


Kun pääsimme perille, rupesimme ensimmäiseksi kärräämään turvetta heppojemme kesäkarsinoihin. Meidän tallin hepat lähtivät vasta neljältä kohti Lahtea. Me asuntovaunu porukka lähdimme aikaisemmin juuri siksi, että kerkeisimme laittaa karsinat valmiiksi ja saisimme hyvät paikat asuntovaunuille. 

Ensimmäisenä aamuna heräsimme Immin kanssa 20 vaille kuusi ja kuudelta suuntasimme letittämään Rosaa. Meitä ei ihme kyllä väsyttänyt yhtään. Yleensä aina kun on kiva päivä edessä, minua ei väsytä yhtään, vaikka herätys olisi kuinka aikaisin tahansa. Siitä päivä lähti pikkuhiljaa käyntiin. Auttelin ratsastajia, taluttelin heppoja ja katselin välillä ratoja. Tänä ensimmäisenä kisapäivänä kisattiin koulua. Iltapäivällä oli jännät paikat. Emppu ja Paavo olivat hyvin lähellä päästä finaaleihin, mutta viimeinen ratsastaja sai enemmän pisteitä. 

  

Lauantaina oli luvassa taas aikainen nousu. Lähdimme Immin, Helun ja Empun kanssa tekemään aamutallia. Aamupäivällä oli aikaa katsella koulufinaaleja ihan rauhassa. Kahdelta alkoi tervetuliaisluokat. Auttelin ratsastajia, letitin Rosan ja taluttelin heppoja. Lämpötila oli koko tuntsariviikonlopun 30 asteen paikkeilla ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Meidän vaunualueen vieressä oli uimaranta. Illalla meillä oli aikaa mennä uimaan. 


Sunnuntai aamuna saatiin nukkua vähän pidempään (puoli kaheksaan). Sunnuntaina ratsastettiin estefinaali. Estefinaalissa meidän tallilta meni 10 ratsukkoa, joten kiirettä piti aikalailla koko päivän. Kaikilla meni tosi hyvin ja Jenni ja Paavo sijoittuivat kymmenenneksi. Kisat kesti pitkälle iltaan. Pääsimme lähtemään kotiinpäin kahdeksan aikoihin. Pysähdyimme matkalla hesessä syömässä. Kellekään ei jäänyt varmasti epäselväksi ketä olimme, kun 20 ihmistä Vahannan ratsastuskoulun paidoissa saapuu samaan aikaan syömään. Paluumatkalla oli hyvä ilma ja matka tuntui paljon lyhyemmältä kuin mennessä. Yhdeltätoista olimme takaisin tallilla. Purimme suurimmanosan tavaroista ja päästimme hepat nukkumaan. Nämä viisi päivää meni ihan liian nopeesti ja seuraavaan kertaan on taas vuosi. Olisi huippua käydä tollasilla kisareissuilla paljon useemmin!



♥: Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti